Pira och Bråding i P3

Imorgon, söndag, klockan 14:00 ska jag berätta om en utav de jobbigaste sakerna som jag någonsin varit med om i hela mitt liv.
Jag pratar om ett mörker, en jättehemsk resa. Jag gråter genom hela inspelningen. När jag berättar om min resa till diagnosen är det som att allting får liv igen. Mina dubbla känslor, min avsaknad av känslor, mina överväldigande känslor.

Jag valde att delta i det här programmet för att jag gillar formatet. Det är naket. Det speglar min resa och ingen annans. 

Jag har valt att berätta om det här av en enda anledning. En jävligt enkel anledning.

 För att hjälpa andra!

Jag tänker under inga omständigheter gå igenom en sån här värdelös skitgrej utan att det kommer något bra av det. Hjälper jag en enda person som lyssnar imorgon så är jag så himla nöjd.

Men jag behöver er läsare nu. Hjälp mig att sprida det här. Hjälp mig att hitta fler. Tänk inte att du inte känner någon som går igenom det här. Du har i ärlighetens namn ingen aning! Det här är så mycket vanligare än man kan tro. 

Dessutom är inte en förlossningsdepression nödvändigtvis någonting som har med förlossning och gravtiditeter att göra. Det kan ha att göra med att hantera känslor som kommer vid att livet förändras. Det är olika och det är okej. Vi är olika.

Jag vill åter igen påpeka att jag inte är medicinsk utbildad. Men jag är utbildad inom MI och samtalsmetodik. Jag är van att arbeta under sekretess och tystnadsplikt och läser du det här och behöver hjälp och råd vart du kan vända dig. Tveka inte, hör av dig!

#1 - - Ingmarie:

Det var en mycket fin och modig berättelse. Tack för att jag fick lyssna på den.

Svar: Tack för att du tog dig tid att skriva. ☺️
Lisus

#2 - - Anonym:

Måste bara säga att det va modigt å så himla bra gjort av dig att så naket berätta hur du ( och många andra tex jag själv) känner!!